Az EKIK PhysCon és BARK az IFAC 2017. évi világkongresszusán

2017. július 9. és július 14. között Toulouse, Franciaország tartotta az Automatikus Vezérlés Nemzetközi Szövetségének (IFAC) hároméves világkongresszusát, amely a világ legnagyobb és legrangosabb nemzetközi mérnöki konferenciája.

A 2724 elfogadott hozzájárulás (a hozzájárulások teljes száma 4267 volt, tehát 64% -os elfogadási arány) 82 országból érkezett a világ minden tájáról. Magyarországot 33 kutató képviselte, közülük 6 az Óbudai Egyetemről (!) Érkezett, akik az EKIK Fiziológiai Ellenőrző Kutatóközpontját (PhysCon) és a Bejczy Antal Intelligens Robotikai Központot (BARK) képviselték.

A fiziológiai kontrollok kutatóközpontjának vezetője és az ERC vezető kutatója, Prof. Dr. habil. Kovacs Levente a Ghenti Egyetem fiatal professzorával, Dr. Clara Ionescu professzorral (aki hamarosan az Óbudai Egyetem díszprofesszora lesz) egy teljes Nyílt Meghívott Pályát (OIT, a konferencia 76 OIT-jának egyikét) szervezett az IFAC technikai bizottságában 8.2 címmel. Ellenőrzés és adatközpontú modellezés a biomedicinában ”. Az OIT 2017. július 13. és 14. között került megrendezésre, amelyen 18 tanulmányból származó, 16 meghívott és két meghívott ülés, valamint egy interaktív foglalkozás vett részt. A PhysCont Dr. Sápi Johanna és Dr. Drexler A. Dániel, valamint Dr. Csercsik Dávid kutató és vezetője, Prof. Dr. habil képviselte. Kovács Levente, 3 dolgozatot bemutatva az Óbudai Egyetem egyetlen H2020 ERC támogatásának, Szelídített rák címmel.

A BARK meghívott ülést szervezett a „Tensor Methods for Modeling and Control” témában 2017. július 11-én, 3 ország 6 tanulmánya részvételével, és 2 tanulmányt mutatott be. A BARK fiatal docensével, Dr. Galambos Péterrel és Kuti József PhD hallgatóval volt jelen.

További információt a https://www.ifac2017.org weboldalon talál.